понедељак, 17. новембар 2014.

Pita-tart od jabuka...posni recept

Testo obikujte u  jabuke i puniti nadevom
Tart od jabuke ukrašen            


250gr brašna ručno umesite sa 100gr margarina i 75gr butera*.Dodajte prstohvat soli i 6 kašika hladne vode.Kada se sjedini vaše prhko testo je gotovo!Umotajte ga i providnu foliju i ohladite u frižideru 30min.Pripremite tepsiju promera 24cm namažite buterom i pospite brašnom.Testo podelite na veći i manji deo.Veći deo istanjite i stavite na dno pleha,izbodite viljuškom.Testo pospite sa dve kašike žutog šećera,pola naceđenog limuna ili pomarandže,jednim vanil-šećerom,kašikicom cimeta.Preko toga poređajte u krug četiri na kriške isečene i oljušćene žute jabuke.Pospite jabuke sa dve kašike žutog šećra,polovinom isceđenog limuna ili pomarandže i dodajte šaku suvog grožđa i seckanih oraha.Jabuke prekrijte ostatkom testa,zatvorite krajeve.Pecite u zagrejanoj pećnici na 200C oko 30min ili dok gornje testo ne porumeni,a ivice se ne odvoje od tepsije.Izvađeno testo premažite sa dve kašike džema od kajsije.Kada se ohladi prebacite na poslužavnik i služite sa šlagom ili sladoledom od vanile.
Prijatno!

Potrebno:
250gr brašna
100gr margarina
75gr butera*ili margarina ako želite da tart bude postan
4 žute jabuke
4 kašike žutog šećera
1 limun ili 1 pomarandža(manja)
1 vanil šećer
1 kašikica cimeta
2 kašike džema od kajsije
šaka suvog grožđa i seckanih oraha,prstohvat soli

Нема коментара:

Постави коментар