понедељак, 17. новембар 2014.

Jabuke u karameli...posni recept

U šerpi,na tihoj vatri otopite 180gr šećera.Kada se šećer otopi sklonite sa vatre i dodajte 15gr butera* i 2dl slatke pavlake biljnog porekla.Pavlaku prethodno malo zagrejte.Šerpu ponovo zagrevajte dok se smesa neujednači(zgusne) .Sklonite sa vatre i ohladite na sobnoj temperaturi.
Pripremljene jabuke,u koje ste prethodno umetnuli grančice,umačite prvo u karamel,a potom u posude sa seckanim orasima,prženim lešnicima,bademima,pistaćima,šarenim čokoladnim mrvicama ili ih jednostavno prošarajte crnom čokoladom.Jabuke ređajte na alufoliju da se ohlade.
Poslužite kao desert posle obroka ili uz popodnevnu kafu.
Prijatno!

Potrebno:
Jabuke sa lešnicima
180gr šećera
2dl biljne pavlake
15gr butera ili *margarina ako želite da poslastica bude posna
Sa belom čokoladom
U celofanu spremne za poklon


Umesto torte....
 Kruške u karameli i šećeru...











Na isti način možete  pripremiti i kruške!






Нема коментара:

Постави коментар