U šerpi,na tihoj vatri otopite 180gr šećera.Kada se šećer otopi sklonite sa vatre i dodajte 15gr butera* i 2dl slatke pavlake biljnog porekla.Pavlaku prethodno malo zagrejte.Šerpu ponovo zagrevajte dok se smesa neujednači(zgusne) .Sklonite sa vatre i ohladite na sobnoj temperaturi.
Pripremljene jabuke,u koje ste prethodno umetnuli grančice,umačite prvo u karamel,a potom u posude sa seckanim orasima,prženim lešnicima,bademima,pistaćima,šarenim čokoladnim mrvicama ili ih jednostavno prošarajte crnom čokoladom.Jabuke ređajte na alufoliju da se ohlade.
Pripremljene jabuke,u koje ste prethodno umetnuli grančice,umačite prvo u karamel,a potom u posude sa seckanim orasima,prženim lešnicima,bademima,pistaćima,šarenim čokoladnim mrvicama ili ih jednostavno prošarajte crnom čokoladom.Jabuke ređajte na alufoliju da se ohlade.
Нема коментара:
Постави коментар